torstai 10. joulukuuta 2009

Painted By Numbers







Tein nyt tammosen valkuvapostauksen. Viikonlopuksi Strasbourgii : Marche de Noël !
Kertokaa joku miten tahan blogiin voi lisata videon kun en osaa? terveisin ATK:n ystava ja tietokonenortti(not)


nyt soi:

Mando Diao - God Knows

The Sounds - Tony The beat

tiistai 8. joulukuuta 2009

je crois en toi

toi otsikko on yhesta katumainoksesta. Oli vaan niin sopo lause etta halusin sen tohon laittaa. Liity mitenkaan tahan postaukseen..
Kirjoitan nyt siis koulussa hyppytunnilla joten kuvia lisaan tahan merkintaan myohemmin!
nyt on mennyt kauan siis viime postauksesta, ja paljon on tapahtunut, jokaisesta paivasta voisin kirjoittaa noin kolme sivua.
Olen ollut Ranskassa yli sata (100) paivaa. melkein kolmasosan vuodesta? Joskus tuntuu et aika oikeest vaa valuu lapi sormien, menee liian nopeesti.
Eli siis marraskuun 22 paivasta alotan, koska silloin oltiin Lauran kanssa Luxembourgissa kattomassa ruotsalaisbandi MANDO DIAOTA. Menin Lauralle joskus aamupaivalla ja sen host aiti vei meidat luxiin; oltiin konserttipaikan edessa noin 6 tuntia ennen ovien avaamista ja siis ensimmaisia jonossa. Saatiin uusia ystavia mm. saksalaisen miehen ja jarjestyksenvalvojia jotka kiltisti laski meidat kaymaan rokhallin sisalla vessassa kun kiltsiti kysyttiin. Voi mika keikkaki! Aivan ihanaaaa tehtii Lauran kanssa siela jonottaessa sellanen kyltti missa luki " vi ar laura och sara fron finland" (noi kirjaimet nyt kusee..) oltiin eturivissa siis keikka ja basisti kovasti yritti lukee silmat kurtussa meidan tekstia haha! ja kyltin tarinahan paattyi niin etta se joutui mando diaon pianistin flyygelin sisalle.. héhé.
Sit sen jalkee onki ollu kaikenlaista, perus koulussakayntia yms. Oli myos Australialaisen Lizzien laksiaiset, se palasi itseasiassa eilen koneella Australiaan.. tai onkohan se viela edes perilla kun lento on 24 tuntia? Oli ihan tosi kivaa!
Nyt viikonloppuna siis oli st nicolaksen paiva, ja lauantaina tuolla st nicolas de portissa (eli ihan tassa meidan kylassa missa asun..) oli iso st nicolas juhla ja kulkue ja kaikkea! vaihtarithan tuli taas tanne siis silloin rotareiden kanssa, siina paivalla kautiin jossain kaljamuseossa. haha, se meni kyl vahan niin ja nain en muista mitaa sielta muuta ku et javier ja natalia ja mina vaan otettiin kuvia kilpaa.. toisistamme, ei siis niista kaljajutuista. Ite jouduin lahtemaan jo 6 itse juhlasta Thionvilleen host-aitini veljen ja perheensa luo juhlimaan etukateisjoulua. Olin ihan tosi yllattynyt, sain niilta lahjoja! siis rahaa, lahjakortin ja teekupin (juon nykyaan ihan hirveesti teeta..) ja oli tosi kivaa! Nyt ois joulun jalkeen perheenvaihto eessa ja ei kylla yhtaa oo fiilista lahtee tasta perheesta koska naa on niin ihania; ja suku myos! kaikki serkut, tadit ja sedat, hankalaa, kun ei tieda milloin taas nakee. Tarkotukseni ois kyl vierailla mahd. usein.
Noniii ja kuvia laitan myohemmin tulemaan!


puss och kram ja bisous
sartsa

perjantai 13. marraskuuta 2009

it's a long time baby, long time

OON OLLU HIRVEEN LAISKA, SAAMATON ja muuta hirveeta, oon taysin unohtanu tan blogin olemassaolon joten nyt pitais jotai kirjottaa enne ku porukka siela suomessa unohtaa miun olemassaolon! Nyt on siis perjantai, koulu alkaa vasta kello 14 ( ja loppuu klo 16..) joten mulla on aikaa tassa kirjotella. Elikkas nyt viikonlopuuna saapuu kaikki ihanat muut Lorrainen vaihtarit tanne Nancyyn yhdeksi paivaksi, siis huomenna, ihanaa! Tykkaan kaikista kovin. Tanaan toinen suomalainen laura tulee mun, mun host-siskon ja sen kaveirn kanssa yhelle keikalle ja jaa sitten tanne meille yoksi katevasti huomista ajatellen, Laura kun asuu Thionvillessa, joka on jonku tunnin junamatkan paassa Nancysta. ja huomena sitten Laura ja Amy (amerikkalainen vaihtari) jaavat molemmat meille sitten viela yoksi. Kivaa jotai actionii!
Syysloma siis oli ja meni, kavin mm. Marseillesissa, joka oli niin alyttoman kaunis kaupunki etta huh huh! J'ADOREEE! Ja oli mulla vahan ikava merta ni oli sitten kiva kayda kappailees meren rannalla, ja napsin hirveesti kuviakin sitten. Hieno matka! Ajettiin siis autolla sinne, ja nain Alpes députes! Eli pikku Alpit jeejee!
On ihan hassua, kun taalla melkein odottaa etta paasee kouluun! Viikonloppua nyt odottelee jos on jotai mita odottaa erityisesti mutta koska mulla on niin hauskaa koulussa nii tykkaan hengailla siella! Laksyi ei kuiteka oikeesta tarvii teha muutaku enkusta ja tunneilla vaa nukutaa haha tai pelaan ristinollaa yms. Ja koulussa on niin kivoja ihmisisa hihi!
Viime viikonloppuna oltiin Mina, Kailey, Liza, Robin, Téo, Nora, Rene, Nataliia, Chris, Doris viettamassa viikonloppuna Kerrin luona Luxembourgin lahella missa se asuu! Pyorittiin ilta Luxembourgissa ja aamulla oli vuorossa American Brunch, oli kuiteki kyseessa Amerikkalainen tytto hehee! Oli tosi hauskaa naha kaikkia pitkasta aikaa, koska itse en paassyt Berliinin reissulle ja olin nahny ihmiset viimeeksi Langresissa. Loistavuutta!
bisous! yritan jaksaa paivitella useemmin hahaa.

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

aikaa on kulunu ihan liikaa viime kerrasta

Oon iha taysin unohtanu kirjottaa tanne! Huhuh ja nyt onki vaikee sit kertoo mittaa kovinkaan tarkasti ku on tapahtunu iha alyttoman paljo; nyt siis takana 6 viikkoa Ranskassa ja hyvin maistuu! (ruoka ainaki......) Koulussa on menny ihan hyvin, oon saanu kavereita ja on ihmisia jotka jopa ymmartaa miu fringlishia, luokka on tosi kiva. On hurjaa aatella et oon itteani vuotta nuorempien kanssa samalla luokalla vaik mei luokal on kaks -91 syntynyttakii ihmista, taalla ilmeisesti jaadaan aika helposti luokalle. Perheen isa palas viikko sitten Australiasta ni nyt on paassy vaha nakee sit tan perheen oikeeta elamaa, tai niin etta molemmat vanhemmat on kotona!
Alotin teatterin harrastamisen sitten taallaki. Joka tiistai parin tunnin harkat ja ihan hyvin sekin menny miu ranskan kielen taitoihin nahden! MJC:ssa opiskelen joka maanantai ranskaa, siel on opettaja joka osaa sen verran ranskaa etta voi miutaki opettaa. Tanaa kavin leffassa kattomassa Le petit Nicolas nimisen leffan ja SE OLI AIVAN IHANA. Nauroin koko leffan ajan ahah kaveri kysy yhes vaihees "tajuut sie sara muute tata vai nauratko muuten vaan" mut HAH TAJUSIMPAS.
Viikonloppuna olin vaihtarileirilla ja en voi muuta sanoo ku et meil on nii hemmetin ihana porukka ja oli parasta ehka ikina! Messissa mukana myos saksan puolella vaihdossa olevia ja osottautu iha tajuttomiks tyypeiks ja nyt pitas kuulemma jarkata joku mei yhteinen miitti; vaihtaribileet france meets germany ! Rakastan niita ihmisia eheheheee! Suomen kielen sanastoa tuli myos opetettua, naihin sivistyssanoihin kuului mm. "aiti, HALPA, kallis" ja muita painokelvottomia, eheh. Viikonloppa siis vietettiin parin tunnin ajomatkan paassa sijaitsevassa Langresin kylassa ja esim. kiipeiltiin puissa sellasissa radoilla jossai 10 metrin korkeudessa, HUH? Selvisin siita jee!
ja ps. suomen kieli sujuu toistaseks mut kyl taa kieli ja kulttuuri alkaa viemaa mukanaa aika kovaa vauhtii.
Ja oon koko aja valittanu sita etta miuta ei uskota suomalaiseks mut eraskin jenkkilainen vaihtari Langresissa tuli miule sanomaan " hei, olet siis suomesta, naytatkin kylla scandinaavilta!" JES KU OLIN ONNELLINEN!!!!!!!!!!! my favorite person this far haha

torstai 3. syyskuuta 2009

huomen apuapuapua!

Homman nimi on nytten sitten se etta huomenna olis ensimmainen kunnon koulupva! Keskiviikkonahan siis mei koulus prémiére luokkalaiset tuli jo kouluun, mutta ei meilla ollu kun 3 tuntia ja seki jotai ihme infoa tan vuoden aineista ja muuta, enka siita melkeimpa mitaan tajunnut. Oon siis vuotta nuorempien kanssa samalla luokalla, ku munhan ois pitany menna tokalle mut vaihtarit laitetaa taalla sitten yleensa vuotta alemmalle ettei olis niin rankkaa! Ja huomenna meen siis 8 HYI KAMALA ja paasen 5. siin valissa mulla on 3 tuntia hyppyy, mita teen? Mutta mulla kavi sitte se tuuri myos etta lauantaisin EI OOO KOULUU JEE. oon siis 1éréL luokalla eli tolla literature painotteisella luokalla, eli ah oon onnellinen ku ei oo esim pahemmin matikkaa, suurinosa lukakrista koostuu enkusta, espanjasta ja ranskasta! Tanaa mul siis oli vapaapaiva koulusta, en ihan ymmartany ltaysin et miks mut vissiinki sen takii ku me mentii paivaa aikasemmi kouluu ku muut lukiolaiset taalla? tai jotai. ni shoppasin sit yhen paidan ja muuta tilpehooria Julianen serkun kanssa ku juliane raukka ite istu koulussa;s sen lukkari on aika kauhee mun omaan verrattuna, paas tanaanki 15 yli 6 ja silla on lauantaisin koulua..huhhuh!
host aiti laitto ruokaa oli hyvaaaaaa ! :)

mei takapiha ! + autotalli jee
Vadrouil !

lauantai 29. elokuuta 2009

huihai

Elikkas tanaan kavin ekaa kertaa leffassa; woody allenin whatever works original versiona eli ei siis dubatttuna; MAKSO 4 EUROA???????
ja ruoka vaan on ah niin hyvaa..


tassa muute miu vastaanottokomitea, jeah sain naita kuviakii nytte..

host aiti kuvas ku tuolta lentokentalta tultii ni tota autoo nait kuvia on miljoona ? se kuulemma tarkotti jotai torkeeta ranskaks toi rekakri, en muista mita:::(

niin ja siis host isani on lentopilotti, ja on kaikki viikot pariisissa toissa. nyt se tuli sit eile illalla pariisista kotiin, ja ilmottiki aamulla et sai sillo yolla puhelun et sen pitaa lahtea 4 viikoks australiaan, lahti tos iltapaivalla, oli aika inhottavaa =(

no mutta siis sit kaytii nancyn keskustassa ostamassa mulle koulutarvikkeita ja kaytii MAAILMAN ihanimmassa suklaa kahvilassa la fountain de chocolate oikeesti ah kauppa taynna suklaata, tilattii suklaapirtelot suklaajaatelolla ja kermavaahdolla ja dit viel kasintehtya suklaata naminaminami=) ei fazerin sinine maistu enaa miltaa sen rinnalla !
sit mentii keskustassta kaymaan julianen kaverin amandinen luona ja ne kavi ratsastamassa ja mie aktttelin vieresta ja nii sit tultii kotii. keskiviikkona alkaa koulu oikeesti apua! ja oon siis ainut vaihtari siela ku kaikki muut on siin toises koulus missa Julianeki on..huh

mut nyt moikka

torstai 27. elokuuta 2009

noniiii salut vaan


taalla ollaan :DD host-aiti yritti saada jo jotai eilisii kuvii koneelle, mut ei nyt kyl onnistunu, myohemmin niita sitten! taa paikka on ihana, tanaa 30 astetta lamminta, ja ollaa tos parin tunnin paasta lahossa kaymaan keskustassa, juliane nayttaa mulla paikkoja ja sit sen mun koulun?
eile oli lentokentalla ihana vastaanottokomitea, ajettii luxemburgista nancyyn puolessatoistatunnissa, ja sit illalla tuli klubin pressa ja sen vaimo, sit mun klubin counselor ja sen vaimo ja lapset, seka mun toisen perheen aiti syomaan ja istumaan iltaa: oli tosi kivaa koska ymmarsin jotai, ja naa ottaa nii hyvi tan mun ranskankielen ns. taidon... jos sanon ees ,erci ranskaks ni ne on jo etta jee hyva :D varmaa paineita tulee sit enemma ku koulut alkaa!
kaupungissa on kuulemma 4 vaihtarii mun lisaksi, mutta oon ainoona yksin siin mun koulussa? apuaaaa:DD
ja sunnuntaina leffaan. kuvia laitan sit heti kun niita otan jne.


:)

keskiviikko 26. elokuuta 2009

NONIIN se on menoa huh

Elikkäs huomenna lähtee klo 1 maissa kone Köpiksee mistä sitten suunta Luxembourgiin > ja sit Nancyyn. Mua ei jännitä? Ootan oikee et millo se paniikki iskee koska kyl se jossai vaiheessa tulee! Nyt vaan harmittaa kaverit kun niitä ei nää, nyt jo kaikkia hirvee ikävä! Sain kyllä maailman ihanimpia läksiäislahjoja että voi voi<3

Nonii raportoin sitten ku siellä kehtaan koneen etsiä:)

lauantai 1. elokuuta 2009

alle 1kk!

Eli siis ymmärsi et tämmöne tehää enne ja aikana ja jälkee vaihto vuoden ni näkee mite o muuttunu vai miten se meni?

Pre-Exchange
1. It's the weekend! I'm going to grab a few of my friends and go to the Myllysaari/Coffee House/harbour/some of my friends' place
2. Afterschool I'm most likely to be at home, Taidekoulu Estradi or with friends mostly in Coffee House >:)
3. I have about 10 closest friends/confidants/homies.
4. Report card time! My reaction to my grades is "shit i could have done better!"
5. Which is better? CALLING/E-mail/TEXTING/Mail/Other: MESSENGER, Facebook
6. I wish for good life!
7. I take 1-30 pictures per week.
8. My favorite artist is Coldplay.or Bloc Party.or Stam1na.orParamore.
9. My life is complicated, i make it more stressful that it should be, but my life is including lot of fun!
10. My goal in life is TO DO EVERYTHING THAT i want and is possible!



Ja siiis mun Ranskan perhetiedot! Äiti, Isä, 12v poika, 17 v tytö joka on just palannu rotaryn vaihto-oppilasvuodelta Taiwanista! Ja kultanennoutaja, 5v<3ihih

Huomenna ostamaan tuliaiset perheelle!Ja pitäs soittaa rotareille et tarviin sen viirin!
Ja matkalaukkuu ei tarvi ostaa saan iskän matkalaukun:)

torstai 9. heinäkuuta 2009

STRESSI?


OIKEEST ÖÖ TERVVE SEKOON KOHTA.

Mulla on niiiin paljon hommia rästissä!

Eurooppalainen sairaanhoitokortti? kiva kun rotary muisttutti mua tästä _ei_ vaan essin pitää huolehtii et sara pysyy mukana jutuis? nyt ärsyttääää! : ( luulin et ne vakuutusjutut kattaa kaiken.

Mut nyt on rästissä toistaseks ainaki NÄMÄ:

-Perheeseen yhteyttä ottaminen ( tosin teen sen tänään illalla )

-no huoh sit se eurooppalainen sairaanhoitokortti

-kelalle se ilmotus etten oo tääl ens vuon?

-pitäs ilmottaa mille niist rotaryn retkistä meen ja pitää muuteki vissii lähettää ne guarantee formit taas takas

-pinssei pitäs tehä

-käyntikortit pitäs tehä



.. nää ei lopu koskaan????

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Noniiii!

Kattelin tossa lentolippuja, ja olisin siis lentämässä Luxembourgiin.
Meno-paluu tulis maksamaan n. 343 euroo.
Huomen varmaa liput varataaaan heheee : )

Ja huomenna meen Lappeenrantaan ni saaaan sovittaa rotary takkiii ja lukee guarantee formit ja kaikkee JES !



j'adore : Kasabian - underdog

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

innostuin shoppailusta

... ja taisin innostua vähän liikaaki! ostin H&M:sta kolme paitaa, olihan ne halpoja mut en ollu ees shoppailemassa, menin vaa käymää ja pistin 40 euroo tuleee huhuhuh ei mun työrahoist tätä rataa koht enää mtn jälel!

ostin sellasen ihanan keltasen paidan mis on kirjailtui kuvioita, sit sellasen pitkän kietasu-neuleen JA TÄN ♥

MUT SIT ALOIN MIETTIII....

Essi sano et se on alkanu jo olee kauhee järjestelmälline senki suhteen et mitä se sinne vaihtoo sit pystyy ottaa, ettei se ostele enää mitä se ei tarvii tai mistä tietää mitä ei tuu ottaa mukaa. Mä en vaa pysty samaa! Tiiän kyl et tuhlaan iha sikana varmaa nyt kesäl rahaa kaikkii ihanii vaatteisii mitä tod. näkösest en tuu ottaa Ranskaan mukaan ! Pien tsemppi ois varmaa paikallaa,huh?

LOVER BIISI aujourd'hui : Amy MacDonald - This is the life

tää on ollu kyl iha numero 1 varmaa jo viikon. mut hih

maanantai 29. kesäkuuta 2009

JEE VASTAUKSIA!



Voin siis kuulemma ottaa meno-paluu lipun, mut paluun avoimella takasin lentopäivällä. OOH viimesen parin päivän aikana oikeest ollu sellane olo et on saanu jotaki aikaseks. Pinssit, takki, ja guarantee form on nyt siis jo tullu! Mut koska oon viel Espoos ni ja paketit sun muut Lappeenrannas ni en o päässyt kattelee pahemmin takinkokoa tai kirjeen sisältöö.




Tänää vahdin ekaa päivää lapsii! ( kunnon kesätyö mullaki, kestää vaa viikon :D muut raataa niska limas jotai 10 tunnin työpäivii 2 kuukautta kesässä. Oon hirvee vai hirvee? ) Oli ihan jees, ku oli nii hyvä ilmaki ni oli suhteellisen rentoo ku pysty vaan olee terassilla ja vilma leikki itteksee, pojat riehu jossai.. ( pelas star wars playstation peli... )








OSTAKAA MULLE TÄÄ HAJUVESI JOKU KIITOS ( paitsi nytte ku teen töitä ni pitäs olla MUKAMAS varaa mut öö???)
täs on muutes kuva mei hotellin respasta, piti ottaa äkkii kuva. mut ah se oli kyllä ihanaaki ihanampi♥


♥voivoiiii!

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Viva la finlande !

Saavuin eilen 6 maissa takaisin espooseen, olin viikon kreetalla. Voi että tulee iha hirvee ikävä ku nyt puhun siitä matkasta, tutustuin niiin ihaniin ihmiiin siellä että voi ei. Jos internettiä ei olis ni kuolisin ikävään! :( Tää on kauheeta. Miten mun käy, kun kerran viikossa kiinnyn ihmisiin näin kovin, niin entäs kun lähden vuodeksi pois? Miten vaikeeta mun paluu tulee sieltä olemaan??!


Mun Rotary takki on tullu lappeenrantaan, äiti hakee sen kuulemma postista.Pelottaa vaan kun kaikki on sanonu et niil o tullu iha eri kokoset takit postissa ku mitä ne tilas, et mitäs jos sielt tulee joku tajuton teltta :( Ku just aattelin et ei se takki ookka nii paha !!!

Ja pitäs tilata lentolippu Luxenburgii. En vaan saa aikaseks, en oikee tiiä et pitäskö se vaa nyt röyhkeest varata se lentolippu vai pitäskö ää en tiiä mitä tehdä! Pitääks mun ottaa meno-paluu lippu vai häh? Mitä teen!

torstai 11. kesäkuuta 2009

alle 90 päivää ni se on menoa!

Elikkäs, päätin perustaa sitten blogin tänne, lähinnä mun tulevaa elokuun lopulla alkavaa vaihto-oppilasvuotta varten, mut halusinki sit alottaa tän kirjottamisen nyt aikasemmin jo, kirjotella vähä fiiliksistä enne lähtöä ja muuta mitä nyt elämään sattuu kuulumaan. :)
Oon siis lähössä vaihto-oppilaaksi elokuusta 2009 kesäkuuhun 2010 kaupunkiin nimeltä NANCY joka sijaitsee Lorrainen maakunnassa RANKSASSA.
Tässä on nyt tämmöne kuva minkä löysin siit kaupungista : ( google pelastaa:D:D)


Se kaupunki on kuulemma tosi historiallinen, hirveesti vanhoja rakennuksia ja museoita ja sellasta ! Sain tietää mun koulunkin, se on jonkinlainen peruslukio missä on ilmeisesti yleisest enemmänki ollu vaihtareita koska siel on vaihtareille oma opo ja kaikkee. siel koulus on 600 tyttöö ja vaa 300 poikaa ! huh! Noh, mut se nyt siitä aiheesta.

Oon tällä hetkellä mun isän luona Espoossa, Essi oli mun seurana tääl eile, shoppailtiin Hesassa ja...datailtii!

Ostin IHANAT aurinkolasit gina tricotista, sellaset mis on hopeiset kehykset, sit ostin sellasen björn borgin turkoosin "rantakassin" ja mangosta siniset shortsit. Hyötyreissu, rahat vaan loppu kesken, AS ALWAYS!

ps. loverini on nyt: PARAMORE-BRIGHTER